Directors


Jordi Bellmunt

Arquitecte per l’ETSAB l’any 1980 i Màster en Paisatge. Des de 1982 és professor del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori (UPC). Des de 1987 és professor del Màster d’Arquitectura del Paisatge (UPC) i des de l’any 2000 n’és el director. Organitzador de la Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona. Exerceix com a arquitecte i paisatgista.

Marina Cervera

Arquitecta per l’ETSAB, graduada superior en Arquitectura del Paisatge (UPC) i Màster en Urbanisme (UPC). Antiga secretària general de l’IFLA-EU (2009-2014), directora del grup de treball ECLAS-IFLA EU. Coordinadora i membre del comitè executiu de la Biennal de Paisatge de Barcelona.


Duna Bellmunt

Arquitecta llicenciada per la Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAV) i Màster en BIM Management per la Universitat UPC School of Professional & Executive Development.

Agata Buscemi

Arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reggio Calabria (Itàlia), es trasllada a Barcelona després d’una breu experiència professional a Itàlia per col·laborar amb l’estudi de Jordi Bellmunt i Xavier Andreu com a responsable de projectes (2002-2005), cap de projectes (2005-2008), convertint-se en sòcia de la nova societat limitada professional a finals de 2008. Des de 2003 col·labora puntualment com a docent a l’ETSAB de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Oscar Blasco

Arquitecte i paisatgista format a l’Escola Tècnica d’Arquitectura de Barcelona. Ha treballat com a responsable de projectes urbans en diverses administracions públiques. El 2005 funda, juntament amb Sergi Carulla, l’estudi Scob arquitectura i paisatge, des del qual desenvolupen projectes en els que combinen les dues disciplines.
El seu treball ha estat reconegut a nivell nacional i internacional en premis, concursos i revistes especialitzades. Actualment investiga sobre el paisatge a través d’altres formats com el curt documental o el conte literari.
Paral·lelament a la seva activitat professional, imparteix classes al Màster d’Arquitectura de l’Paisatge de la UPC de Barcelona i participa com a professor convidat a l’Institut Europeu de l’Disseny.

Sergi Carulla

Llicenciat en Arquitectura per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), ha realitzat el Màster en Arquitectura del Paisatge de la Fundació UPC i el Màster Universitari en Urbanisme a la UPC. Paisatgista reconegut per la International Federation of Landscape Architects (IFLA) i l’EFLA. És professor del taller d’Espai Públic del Màster d’Arquitectura del Paisatge des de 2012, de Tesis i de Materials Urbans de l’Instituto Europeo del Diseño (IED) des de 2018, i del Grau de Paisatgisme de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, des de 2020. Ha treballat com a arquitecte responsable de projectes urbans i paisatge en diferents administracions públiques durant més de deu anys. El 2005 va fundar l’estudi Scob Arquitectura i Paisatge juntament amb Óscar Blasco, des d’on desenvolupen projectes que combinen les dues disciplines. Actualment investiga sobre el paisatge a través d’altres formats com el curtmetratge documental.

Conchita de la Villa

Arquitecta per l’ETSAB. Postgrau en Gestió Energètica I i 11D. Durant més de 14 anys combina l’Administració amb un estudi professional. Arquitecta fundadora de JANSANA, DE LA VILLA, DE PAAUW, AROUITECTES S.L.P. Acumula una experiència de més de 28 anys treballant en projectes i obres d’urbanització, paisatge i arquitectura. Les seves obres han guanyat el Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà i el Premi Construmat, entre d’altres.

Lisa Diedrich

Va estudiar arquitectura i urbanisme a París, Marsella i Stuttgart, periodisme científic a Berlín i paisatgisme a la Universitat de Copenhaguen, on va rebre el seu doctorat. Actualment treballa com a professora d’arquitectura del paisatge a la Universitat Sueca de Ciències Agrícoles a Alnarp / Malmö, i com a editora principal de la sèrie de llibres Landscape Architecture Europe (Fieldwork/On Site/In Touch/On The Move), així com co-editora en cap, juntament amb Harry Harsema, de la revista internacional de paisatgisme i urbanisme ‘scape.

Victoria Fiol

Arquitecta per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Doctoranda del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori (DUOT) de l’ETSAB. Col·laboradora en el Màster en Paisatgisme i en el Màster d’Arquitectura del Paisatge de la UPC, i com a Coordinadora del mòdul en intervencions paisatgístiques en zones urbanes i turístiques del Màster en Paisatge i Restauració de la Universitat de les Illes Balears. Va col·laborar en el DUOT en diferents projectes. Posteriorment, va treballar al Departament d’Espai Públic de l’àrea Metropolitana de Barcelona, realitzant projectes tant a escala territorial com d’espai públic. En l’actualitat continua l’exercici professional al seu despatx Victoriafiolarquitectes, desenvolupant projectes en les disciplines de l’arquitectura, l’urbanisme i el paisatge.

Xavier Mayor

Doctor en Biologia, Màster en Ecologia per la UAB i Màster en Tecnologia i Gestió Ambiental per la UPC. Ha estat investigador del Centre de Recerca Ecològica i d’Aplicacions Forestals (CREAF) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Clara Montaner

Llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat de Barcelona. Màster en Planificació Urbana i Sostenibilitat per la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa des de 2013 a la consultoria ambiental IRBIS en avaluació ambiental del planejament urbanístic i en estudis de ciutat verda. Ha participat també en projectes de cobertes verdes a Bèlgica. Ha impartit classes a diversos màsters de la UPC: Arquitectura del Paisatge; Sistemes d’Informació Geogràfica; Laboratori de l’Habitatge Sostenible del Segle XXI i per a la University of British Columbia. Des de 2017 és autora del blog de reflexió i crítica sobre ecologia i medi ambient calaixambiental.wordpress. com.

Joan Ravetllat

Arquitecte, 1980. Màster en Ciències del Disseny de la Construcció a la Columbia University de Nova York, 1985. Doctor arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya, 1994. Catedràtic d’universitat des de 2017. Responsable del curs de Projectes «Habitatge i Ciutat» a l’ETSAB, centrat en la contribució del programa residencial en els entorns urbans i en el qual s’han editat publicacions i llibres sobre habitatge com «Des deis Edificis» o «LIMITS». Autor de diferents monografies sobre habitatge com «Bloques de Viviendas» o «Habitatge i Tipus», i articles d’opinió publicats en revistes d’àmbit nacional i internacional. Ha dirigit i coordinat el Barcelona Study Program de la University of lllinois de Chicago. Ha estat membre en jurats i premis internacionals i ha impartit conferències o ha estat professor visitant en diferents escoles d’arquitectura espanyoles i europees. És director de la línia de Rehabilitació i Restauració arquitectònica del MBArch ETSAB UPC i coordinador del Grup de Recerca REARO, on s’han editat diferents publicacions sobre rehabilitació. Té cinc sexennis de recerca acreditats i ha dirigit nombroses tesines i tesis doctorals.

Manuel Ruisánchez

Arquitecte per l’ETSAB (1982). És membre del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC des de 1982, on exerceix com a professor d’Urbanística i del Màster en Arquitectura del Paisatge.

Jordi Sarda

Arquitecte per l’ETSAB, UPC, on és professor des de 1990 d’Urbanística i d’Història del Paisatge. Professor del Postgrau de Jardineria de l’Escola d’Agricultura de Barcelona, UPC, i del Graduat Superior en Paisatgisme de l’ETSAB, ara Màster oficial. Ha estat alumne i professor del curs de Postgrau d’Arquitectura del Paisatge de l’ETSAB. A més, és professor des de 2007 de Projectes i Urbanisme a l’Escola d’Arquitectura de Reus, URV. Ha estat vocal de Cultura del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya des del 2003 fins al 2006, i en aquesta condició, membre de la comissió executiva de la III i IV Biennal Europea del Paisatge de Barcelona. En el seu estudi treballa en projectes de paisatge, urbanisme i arquitectura.

Erica Sogbe

Doctora Arquitecta per la Universitat Politècnica de Catalunya especialitzada en investigació i generació de continguts d’arquitectura i paisatge. Professora associada de Teoria de l’Arquitectura. Ha desenvolupat investigacions al Centre de Recerca de Projectes i Paisatge de Barcelona, UPC, i també ha col·laborat en el grup de recerca FORM del Departament de Projectes Arquitectònics de l’ETSAB, UPC. També ha impartit classes al Màster Universitari de Paisatgisme [MBLandArch_UPC] i col·labora en diversos projectes de recerca com a editora i escriptora independent.

Victor Tenez

Arquitecte i paisatgista. Professor ETSAB i Politécnic de Milà. Cap del Servei d’Estratègia Urbana i Metropolitana de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Isabel Vega

Arquitecta per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Professora del departament de Tecnologia de l’Arquitectura de la UPC a l’ETSAV. Actualment està en fase d’elaboració del Doctorat en Tecnologia de l’Arquitectura, centrat en l’aplicació del Drenatge Urbà Sostenible a Catalunya. Amb el seu propi estudi des de 1997, actualment es dedica a l’especialització, consultoria i projectes propis d’espai públic i projectes territorials i urbans relacionats amb la gestió sostenible de l’aigua i l’aplicació de les SUDS (Sustainable Urban Drainage Systems). Des de 2015 realitza presentacions per a tècnics de l’administració local sobre drenatge sostenible i participa en jornades d’innovació urbana.

Roser Vives

Titulada Ingeniera Agrónoma el 1994 por la Universitat de Lleida y Máster en Arquitectura del Paisaje de la Universitat Politécnica de Catalunya el 1997. Desde el 2000 y en la actualitad, desde el ejercicio libre de la profesión, trabaja en temas relacionados con el paisaje y el medio: consultoría y asistencia, proyectos, valoraciones, colaboraciones por la Administración, fundaciones privadas y otros despachos profesionales de arquitectura e ingeniería.